logo F9 IJS logo EGEE

F9 IJS v projektu EGEE

Poročilo

Prvi testi računalniške gruče SiGNET v funkciji gruče Tier 2 Demonstrator so bili zelo uspešni. Pri poganjaju aplikacij eksperimenta Atlas v okviru poskusnega zagona Atlas Data Challange 2 (Atlas DC2, http://atlas.web.cern.ch/Atlas/GROUPS/SOFTWARE/DC/), ki teče od 4. aprila 2004, je gruča SiGNET glede na procesorsko moč izvedla nesorazmerno veliko procesov Grid.

Z izvajanjem procesov na 64-bitni arhitekturi (AMD Opteron) smo dokazali učinkovitost mehanima Grid-COSI za nadzor nad okoljem izvajanja aplikacij Grid in z njegovo pomočjo izkoristili prednosti izredno moderne arhitekture in stabilne programske distribucije LCG, saj smo se lahko izognili prenašanju specifičnih delov programske opreme, ki še niso prilagojeni na 64-bitno arhitekturo.

Gruča SiGNET se je bila v času od aprila do septembra 2004 najstabilnejša gruča v poskusnem zagonu Atlas DC2 in je imela sorazmerno najmanj neuspešnih zagonov aplikacij v Gridu; tudi pozimi in spomladi 2005 smo ohranili enako uspešnost.

Julija 2005 smo namestili programsko opremo LHC Grid Middleware, se vključili v Srednjeevropski regionalni nadzorni center (EGEE CE ROC) in opravili testiranje gruče. Pripravljamo se, da bomo v skladu s postopkom Srednjeevrospkega regionalnega nadzornega centra uvedli gLite.

Objava za javnost © 2004, 2005 Odelek F9, Institut "Jozef Stefan". Datum objave: julij 2005. [Nekateri podatki so zastareli.]